Crveni ribiz

Crveni ribiz

Crveni ribiz sadrži protide, jabučnu, citričnu i tartaričnu kiselinu te gama-linolensku kiselinu. Bogat je kalcijem i fosforom. Obiluje vitaminima B skupine (B1, B2, B3 i B6), C, A i K.

Crveni ribiz odličan je izvor antioksidansa i minerala koji poboljšavaju kvalitetu kože i kose. Pomaže u detoksikaciji tijela kao i eliminaciji slobodnih radikala te tako povećava otpornost organizma na bolesti. Sadrži vitamin C te željezo koje pomaže njegovo bolje iskorištavanje pa je izvrstan izbor za sve koji se bore s anemijom.

Vitamin C ima i antihistaminska svojstva koja smanjuju djelovanje alergena, štiti od bakterija i virusa te olakšava tegobe astme.

Crveni ribiz sadrži kalij koji je važan za zdravlje srca i kvalitetan rad cijelog organizma. Prevenira hipertenziju, snižava krvni tlak i pomaže u smanjenu rizika od moždanog udara. Ima znatnu količina vitamina K, koji pomaže kod zdravog grušanja krvi.

Ovaj vitamin zadužen je i za održavanje zdravih kostiju jer regulira ugradnju kalcija u kosti te je stoga preporučljiv kod osteoporoze.

snažniji imunitet
manji rizik od raka crijeva
prevencija srčanih bolesti
niži krvni tlak
zdravije kosti
kvalitetnija probava
čista koža

Naruči u trgovini:

Džem od crnog i crvenog ribizla

Džem od aronije i crvenog ribizla

Crveni ribiz nektar

Vitaminska bomba

Voćni mix nektar