Palačinke s lješnjacima
Palačinke s lješnjacima
Danas svi pričaju o zdravoj prehrani. Pa kad vidite palačinke, nebi baš pomislili na to. Bez brige. Ovo su zdrave palačinke od zobenog brašna i lješnjaka.
Zobeno brašno ima puno više proteina od pšeničnog. Bogat je izvor minerala i vitamina. Pa kad tome dodate mljevene lješnjake, dobijete obrok koji vas dugo vremena čini sitim. Zbog toga su dobre za one koji pokušavaju smršaviti,za sportaše ili jednostavno žele zdravi desert.
Zbog lješnjaka su slatkastog okusa pa im ne treba šećer. Mekane, ukusne i nisu žilave. Ali ako žudite za slatkim, uvijek ih možete napuniti džemom od borovnica.
Dobar tek i uživajte bez grižnje savjesti!
Potrebno je:
2 jaja
3,5 dl mlijeka
40 ml ulja
120 g zobenog brašna
40 g prženih mljevenih lješnjaka
prstohvat soli
Priprema:
- Zobene pahuljice usitnite u blenderu da dobijete brašno. Pomiješajte s mljevenim lješnjacima.
- Sve sastojke stavite u posudu i izmješajte pjenjačom.
- Smjesu ostavite da odstoji 15 minuta prije pečenja.
- Tavu na kojoj ćete peći palačinke blago premažite uljem, maslacem ili nekom drugom masnoćom po želji. Uzmite malu šeflju i njome na dobro zagrijanu tavu stavljajte smjesu. Smjesa nesmije biti pregusta.
- Pecite na svakoj strani dok ne porumeni, možda oko pola minute- minutu.
Naruči u trgovini:
Pinkvelvet
Pinkvelvet
Potrebno je:
1dl soka aronije
2dl jogurta
1 žlica lanenih sjemenki
2 žlice meda
Priprema: Sve sastojke izmiksajte i uživajte
Naruči u trgovini:
Knedle sa borovnicama
Knedle sa borovnicama
Potrebno vam je:
1 žlica maslaca
2 jaja
800 g krumpira
300 g brašna
4 žlice ulja
100 g krušnih mrvica
500 g krupnih borovnica šećer mljeveni cimet
Kruh od heljdinog brašna i aronije
Kruh od heljdinog brašna i aronije
½ kg heljdinog brašna
25 dkg raženog brašna
12 dkg bijelog brašna
1 sviježi kvasac
2 krumpira
malo masti ili maslaca
20 dkg bobica aronije
1 žlica šećera, sol